Strong will atau keinginan yang kuat

, , ,

strong-will-keinginan-yang-kuat-untuk-berjaya-dalam-perniagaanSekali lagi saya mengucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak.

Perkongsian pada kali ini..

bukan sahaja penting dalam perniagaan tetapi dalam kehidupan seharian
strong will atau keinginan yang kuat untuk mencapai matlamat atau menjayakan sesuatu projek.

Mengkhusus pada perniagaan..
strong will/keinginan yang kuat akan menentukan kejayaan anda.

So, bagaimana nak memiliki strong will?
Contohnya, salah satu perniagaan yang saya lakukan sejak tahun 2009 iaitu mmembeli dan membekal
shipping container untuk storage purposes.

Soalan berikut saya perlu fikir;
Nak jual dekat east Malaysia macam mana saya nak ship dari port klang ke kota kinabalu?
Shipping cost macam mana?
yard nak simpan dekat kota kinabalu nak simpan kat mana?
Storage charges, trailers, forklift, mobile cranes?

So, semua ni kelihatan mustahil!
Apa yang saya lakukan..
saya kata pada diri sendiri.

I don’t care I want this to get done and it will be done..
Tak peduli apa rintangan saya takde choice saya kena pastikan projek ini berjaya.
seperti tentera Jepun yang masuk ke Malaya, sebaik kapal berlabuh mereka membakar semua kapal
tersebut, agar mereka tidak pilihan selain terus maju..
tiada istilah mundur sebab kapal semua dan terbakar tenggelam :p

Demikian juga di Ramadhan ini.
Anda mampu berpuasa
sebab ada strong will kan.. 🙂

Semoga menjadi perkongsian yang bermanfaat.

Ikhlas
Diana Ahmad


Klik sini untuk dapatkan semua pakej di bawah:

1. 33 Contoh kertas kerja yang siap sepenuhnya
2. 9 Panduan Perniagaan
3. Perisian Perakaunan ( sangat memudahkan susun atur akaun anda)
4. panduan membina website secara percuma bernilai usd15.54 (untuk anda, percuma!)
5.The Millionnaire Mindset (312 pages) by Gerry Robert
6. Trump 101: The way to success (208 pages) by Donald Trump

Leave a Reply